Wij CREËREN een uitgesproken employer brand

onderzoek. advies. implementatie.

Werkgeversmerk definitie

Personeel aantrekken en behouden begint bij weten wie je bent en waarvoor je staat, als organisatie. Dat is het werkgeversmerk, of interne merk. Dit vervolgens consistent doorvoeren in gedrag en communicatie.

Het is belangrijk dat het werkgeversmerk aansluit bij de daadwerkelijke beleving intern. Dat voorkomt een mismatch met nieuwe werknemers op de ‘cultural fit’. Is het werkgeversmerk onduidelijk? Dan heb je het als werkgever moeilijker bij het aantrekken van talent en het risico op (een hoog) verloop groter.

Wij helpen organisaties met het (her)definiëren en uitdragen van een authentiek, geloofwaardig en onderscheidend werkgeversmerk!

Recruitment procesoptimalisatie

Recruitment begint bij de uitstraling en communicatie op de ‘werken bij’ site, of vacaturepagina. Dit leidt (hopelijk) tot sollicitatiegesprekken en communicatie met gegadigden, gedurende de sollicitatieprocedures. Het recruitmentproces bestaat daarnaast ook uit de on- en offboarding van medewerkers. Voor al deze facetten geldt: eenmaal goed ingericht geeft dit duurzaam rendement!

Het is belangrijk dat het recruitmentproces een snelle doorlooptijd heeft, met duidelijke communicatie naar alle betrokkenen toe. Het is tenslotte de eerste indruk die je maakt als (potentieel) werkgever. Laat je hierin steken vallen, dan is het risico dat de sollicitant voor een andere werkgever kiest. Ook loopt de organisatie reputatieschade op die toekomstige werknemers af kan schrikken.  

Wij zorgen ervoor dat het intern op ieder moment in sollicitatieprocedures en bij communicatie uitingen helder is wie wat doet, hoe en met welk doel. Zo ontstaat er concurrentiekracht met andere werkgevers, gaat de kwaliteit van de selectie omhoog en wordt er gebouwd aan een goede werkgeversimago!

Organisatie inrichting

Het speelveld van organisaties veranderd continue, door in- en externe factoren. Daar moet de organisatie naar ingericht zijn; wendbaar, in staat om mee te veren. Tenslotte is stilstand achteruitgang én een veel gehoorde reden voor vertrek van medewerkers…

We belichten de organisatie vanuit een aantal modellen, die globaal inzicht geven in de huidige en optimale strategische focus, structuur, managementstijl en prestaties van de organisatie.

Dit biedt perspectief op een toekomstbestendige organisatie inrichting. Deze past bij zowel de doelen en ambities van de organisatie, als de actuele wensen en behoeftes van klanten én werknemers.

training & coaching

Onze opleidingsachtergrond en ervaring als trainer en coach, in thema’s zoals samenwerking, gesprekvoering en besluitvormingsprocessen, zetten wij graag in om onze missie en dienstverlening te ondersteunen en completeren.

Training en coaching, als onderdeel van één van onze diensten, geven wij zowel individueel, als voor groepen en zowel incompany als op locatie.  

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en een offerte op maat.